Aanmelden

U kunt zonder verwijsbrief terecht bij de fysiotherapeut. Dit geldt voor alle therapievormen die Fysiotherapie Houtwal aanbiedt. De huisarts blijft, als u dat wenst, de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg.

U meldt zich bij ons aan door onderstaand formulier in te vullen. Stuur het naar ons door en u wordt, op werkdagen, altijd binnen twee uur teruggebeld voor een afspraak. U kunt ons ook zelf bellen: 036 – 522 3135; ook dan vragen we u het formulier in te vullen. Zo beschikken wij al voor het intakegesprek plaatsvindt over uw gegevens en kunnen wij ons tijdens het gesprek richten op uw klachten.

Als u bij ons voor de eerste keer komt, voeren we een screening uit: bent u met uw klacht wel aan het juiste adres? Zo niet, dan sturen we u door (of terug) naar de huisarts. Wanneer wij u kunnen helpen, gaat de fysiotherapeut in overleg met u zo snel mogelijk aan de slag.

Registerfysiotherapeut

Omdat geen verwijsbrief meer nodig is en de huisarts wordt ‘overgeslagen’, moet de therapeut kunnen herkennen dat u andere of gespecialiseerde hulp nodig hebt. Dat vraagt om extra deskundigheid. Onze beroepsorganisatie KNGF versterkt de kwaliteit van de fysiotherapeut door wetenschappelijk onderzoek en verplichte bijscholing te bieden. Wie aan alle kwaliteitseisen voldoet en werkt volgens de richtlijnen van het KNGF, wordt ingeschreven in kwaliteitsregister. Alle fysiotherapeuten van Fysiotherapie Houtwal zijn registerfysiotherapeuten (zie www.fysiotherapie.nl).

Zorgverzekeraar

Wordt uw therapie vergoed door uw zorgverzekeraar? Controleer hoeveel keer u behandeld mag worden. Fysiotherapie Houtwal heeft contracten met alle zorgverzekeraars. 

AVG-wetgeving

Onze praktijk voldoet aan alle eisen die de wet AVG vraagt. Uw gegevens worden binnen onze patiënten dossiers optimaal beschermt. ook is er een privacy regelement. Hiervoor vragen wij u tijdens het intakegesprek een toestemmingsformulier te ondertekenen waarin u toestemming geeft voor de door u gewenste zaken. Heeft u vragen over de bescherming van uw gegevens vraag het ons gerust.

Ontwerp & realisatie: Refreshed

Foto's door: Studio Monde