Echografie Schouder

Schouderklachten zijn veel voorkomende klachten, 66% van alle mensen krijgt tijdens het leven schouderklachten.
Problemen van het schoudergewricht kunnen pijnklachten geven rondom de schouder, maar kunnen soms ook uitstralen naar de bovenarm, de hand of de nek. Veel schouderklachten lijken ´van buiten´ hetzelfde, maar er kunnen ´van binnen´ zeer uiteenlopende oorzaken zijn.

Met echografie wordt door middel van weerkaatsing van geluidsgolven een beeld gevormd van de structuren die op een röntgenfoto niet zichtbaar zijn. Op deze manier kunnen het zachte weefsel, de weke delen zoals spieren, pezen, vocht en slijmbeurzen, worden afgebeelden kunnen afwijkingen hierin worden ontdekt. Omdat schouderklachten vaak ten gevolge zijn van schade aan deze structuren is echografie bij veel schouderaandoeningen van ontzettend grote meerwaarde. Bij een groot aantal aandoeningen heeft echografie net zoveel diagnostische waarde als een MRI-scan.

Echografie wordt bij ons in de praktijk breed ingezet, bij onder andere enkel/voet- en handklachten. Nicole is bij ons de specialist in het maken van echo’s van de schouderregio.

Ontwerp & realisatie: Refreshed

Foto's door: Studio Monde