Handen Centrum

Handtherapie-revalidatieHandtherapie is de therapie die zich richt op alle problemen die optreden in het gebied van elleboog tot en met hand en vingers. Vroeger was er nauwelijks vraag naar kennis over dit deel van het lichaam. Als er klachten aan bijvoorbeeld de hand ontstonden, werd al snel gedacht dat er niets aan te doen was.

Met de komst van de computer de belasting van de armen en daarmee het aantal klachten sterk toegenomen. Denk bijvoorbeeld aan RSI-klachten en chronische polsklachten.

Er is ook een verbetering van de operatietechnieken voor onderarm en pols-handklachten. In de loop van de laatste jaren is de chirurg steeds beter in staat gebleken beschadigd weefsel in dit zeer complexe deel van het menselijk lichaam te herstellen. De nazorg en revalidatie is van groot belang.

Sinds april 2016 is er een samenwerking met Ergotherapie praktijk Veluwe. De samenwerking tussen een ergotherapeut en fysiotherapeut zorgt voor een sneller en effectiever herstel. De patiënt kan optimaal behandeld worden. Om diagnoses te stellen wordt vanaf september 2016 de echo gebruikt. Zo kunnen we gericht behandelen.

Voor de Handtherapie kunt u terecht bij Charlotte Duinker.

Ontwerp & realisatie: Refreshed

Foto's door: Studio Monde