GLI

Kan ik zelf een GLI kiezen?

De zorgverzekeraar bepaalt welke GLI wordt vergoed in de basisverzekering. De meeste zorgverzekeraars maken hierover afspraken met de huisartsen. De huisarts verwijst patiënten door voor een GLI. Je hoeft als je een GLI volgt geen eigen risico te betalen. Het is verstandig bij de zorgverzekering de voorwaarden voor de vergoeding na te gaan.

Wanneer kom je in aanmerking voor een gecombineerde leefstijlinterventie?

GLI is bedoeld voor volwassenen die een matig of sterk verhoogd gezondheidsrisico hebben, dat samenhangt met gewicht. Het gaat hier om:

  • Personen met een BMI tussen de 25 en 30 met een grote buikomvang (vanaf 102 centimeter bij mannen en 88 centimeter bij vrouwen)
  • Personen met een BMI tussen de 25 en 30 met normale buikomvang maar verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes type 2 (suikerziekte).
  • Personen met een BMI van meer dan 30

Hoe kan ik deelnemen aan een gezonde leefstijlinterventie?

Om te bepalen of u aan de criteria voldoet dient u contact op te nemen met uw huisarts. Deze kan bepalen of het programma van toepassing is. Zo ja, dan kunt u samen met uw huisarts in overleg waar u het programma zou willen gaan volgen.

Zoals eerder aangegeven is het bij iedere zorgverzekeraar anders geregeld. Je hoeft als je een GLI volgt geen eigen risico te betalen. Echter bepaalt de zorgverzekeraar welk programma er vergoed gaat worden. Dit gaat in overleg met de huisartsen. Een huisarts verwijst dus uiteindelijk door voor een van de programma’s

GLI bij Fysiotherapie Houtwal

Bij onze praktijk zijn alle facetten aanwezig om een van de programma’s te kunnen gaan volgen. Leefstijlcoach & Fysiotherapeut Robin Schreuder is het aanspreekpunt wat betreft dit programma, bij hem zult u helemaal op uw plek zijn tijdens het volgen van één van deze programma’s. Robin werkt tevens nauw samen met diëtisten Eline Mengede & Tosca Poorthuis van Simpl.Food. Wanneer Robin het nodig acht, kunt u worden doorgestuurd naar één van deze andere specialisten. Samen met u gaan wij voor een gezondere levensstijl.

Ontwerp & realisatie: Refreshed

Foto's door: Studio Monde