Leefstijl

** ONZE NIEUWE WEBSITE IS IN DE LUCHT. KIJK VOOR ALLE INFORMATIE OVER DE LEEFSTIJL OP DEZE WEBSITE **

WWW.LEEFSTIJLZEEWOLDE.NL

Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) richt op het verminderen van overgewicht en een gezondere leefstijl. Dit wordt aangepakt met een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. Verschillende zorgprofessionals kunnen een gecombineerde leefstijlinterventie aanbieden, zoals diëtisten, fysiotherapeuten en leefstijlcoaches. Zij kunnen dat individueel of in teamverband doen. Deze professionals moeten voldoen aan bepaalde eisen en ingeschreven staan in het register voor leefstijl coaches

Per 1 januari 2019 zit de erkende gecombineerde leefstijlinterventie in de basisverzekering. Op dit moment zijn er 3 erkende GLI’s. Zorgverzekeraars bepalen zelf welke GLI zij vergoeden. Dit kan dus betekenen dat de vergoeding voor u, anders is dan voor een ander. Het ligt er volledig aan waar u verzekert bent.

Welke gecombineerde leefstijlinterventies worden vergoed?

Niet alle GLI’s worden vergoed. Vanaf 1 januari 2019 kunnen deze 3 programma’s in je basisverzekering zitten:

  • SLIMMER van de GGD Noord en Oost Gelderland
  • BeweegKuur GLI van Huis voor Beweging
  • Coaching op Leefstijl (COOL) van het expertisecentrum Leefstijlinterventies

Deze worden vergoed omdat het RIVM ze heeft beoordeeld als voldoende effectief.

Hoe lang duurt een gecombineerde leefstijlinterventie?

Alle programma’s duren 2 jaar. Ze bestaan uit een basisprogramma en een onderhoudsfase. Het basisprogramma duurt 6 maanden tot 1 jaar. Dit hangt af van het programma dat je volgt. Daarin stel je doelen en werk je aan het veranderen van je voedingspatroon, beweegpatroon en gedrag. Dit gebeurt in individuele sessies en groepssessies. Hierna volgt een onderhoudsfase met regelmatige terugkom- of monitoringsmomenten.

Ontwerp & realisatie: Refreshed

Foto's door: Studio Monde