Podologie Zeewolde

shutterstock_259045955 Nanette Egberts is afgestudeerd als Podoloog. De combinatie fysio-manueeltherapie en podologie zijn een perfecte combinatie om mensen met klachten vanuit de voeten en het lopen te helpen. Er kan een steunzool aangemeten worden maar er kan ook op een andere manier gekeken worden en mensen eventueel met fysio of manueeltherapie van hun klachten afhelpen. Er is een samenwerking aangegaan met VSO-Netwerk van sportcentrum Papendal. Dankzij deze samenwerking kunnen wij in Zeewolde voet-/loopanalyses uitvoeren: een uitstekend antwoord op de klachten en blessures die we in de praktijk zien op knie- en onderbeen-/voetklachten.

Die komen veelal voort uit een verkeerde looppatroon en een verkeerde voetenstand of afwikkeling. Aanpassen van de wijze waarop u loopt en zonodig een zool voor uw (sport)schoenen kunnen blessures voorkomen.

Het consult bestaat uit een medisch vraaggesprek en een inspectie van uw huidige schoenen. We bekijken uw voetenstand, testen zonodig de beweeglijkheid van belangrijke gewrichten en maken een digitale drukmeting in statische (in stand) en dynamische (lopend) houding. Daarna maken we een loopanalyse en nemen de afwikkeling van de stappen die u maakt op met een videocamera. Deze beelden worden samen met u geanalyseerd en leiden tot een advies.

U krijgt wellicht het advies gebruik te maken van een (sport)steunzool of een bepaald type sportschoen. Steunzolen worden op maat vervaardigd door onze podoloog. Na een half jaar vindt er controle van de zool plaats.

Podologie Zeewolde is aangesloten bij de stichting LOOP. Vandaaruit krijgt u de steunzolen vergoed.

Ontwerp & realisatie: Refreshed

Foto's door: Studio Monde